Index

Filtermat
regenwaterfilter
version français

regenwaterfilter De moderne mens verbruikt 120 tot 150 liter leidingwater per dag. Dit leidingwater is verre van goedkoop en bovendien zal de prijs jaarlijks blijven stijgen. In onze streken is regenwater voldoende en gratis beschikbaar en uitermate geschikt voor vele huishoudelijke toepassingen. U kunt zonder problemen het leidingwaterverbruik met meer dan de helft verminderen door een efficiënt gebruik van regenwater. Gebruik daarom steeds regenwater voor de toiletten, voor de schoonmaak, voor de was en om de tuin te sproeien ... Bovendien is voor al deze toepassingen regenwater gewoon beter dan leidingwater, want regenwater is zacht.
 
De Filtermat regenwaterfilter
Voor U het regenwater verbruikt, kunt U dit best laten behandelen door een filter die het water ontdoet van vervuilende deeltjes, kleur, geur en andere ongewenste stoffen. De Filtermat regenwaterfilters zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van regenwater en zijn zeer eenvoudig te installeren.
Installeer uw Filtermat regenwaterfilter. Gebruik uw regenwater zoveel mogelijk en maak op het einde van het jaar de vergelijking. U zult geld besparen en bovendien draagt U uw steentje bij tot een beter milieu. Mooi meegenomen toch ?
 
 
Beschikbare filtertypes
PLFPR50
PLFPR75
Hoogte
720 mm
970 mm
Diameter
259 mm
259 mm
Aansluitingen
1" BSP
1" BSP
Maximum druk
6 bar
6 bar
Maximum temperatuur
40°C
40°C
Materiaal
polypropyleen
polypropyleen
Dichtingen
Buna-N
Buna-N
Debieten
3-4 m³/u
3-5 m³/u
 
 
Beschikbare filterpatronen
PLOPL50 filtermand met 10 liter actieve kool
PLOPL75 filtermand met 10 liter actieve kool gecombineerd met een sediment filterpatroon van 30 µ
 
 
Werking  
Bij gebruik van een sediment filterpatroon worden alle zwevende deeltjes en alle vuilresten uit het water gehaald.
De actieve kool maakt het water helder, geur- en chloorvrij, verwijdert de eventueel aanwezige koolwaterstoffen en absorbeert alle organische vervuiling.
 
Onderhoud
Het is aangewezen om de sedimentfilter iedere maand uit de filter te nemen en af te spoelen. Om de 6 maanden vervangt U de sedimentfilter door een nieuwe. De mand met actieve kool vergt geen speciale aandacht, maar het filtermateriaal dient om de 6 maanden te worden vervangen door nieuwe actieve kool.
 
Gebruiksvriendelijk
De filterpatronen kunnen zonder gebruik van enig gereedschap worden verwijderd. Laat de druk af van het systeem, draai de filter los, verwijder het patroon en zet er het nieuwe in. Klaar in 60 seconden. Geen enkele andere filter is gebruiksvriendelijker.
 
Andere toepassingen
De Filtermat regenwaterfilters zijn ook zeer geschikt voor behandeling van leidingwater en grondwater. De patronen kunnen behalve met actieve kool ook gevuld worden met andere media zoals harsen of zeolieten.
 
regenwaterfilter
regenwaterfilter
filtermand met aktieve kool
 

FILTERMAT uw betrouwbare partner


Filtermat filters
Telefoon +32-3-711.03.57 of +32-3-710.65.50
Fax +32-3-711.03.58 of +32-3-710.65.58
Adres Winninglaan 17, B-9140 Temse (Belgium)
Email info@filtermat.be
Website www.filtermat.be