FILTERZAKKEN

OFFICIEEL EXCLUSIEF VERDELER


HAYFLOW™

HAYWARD's revolutionaire nieuwe filterelement


Wat maakt het HAYFLOW™ element zoveel beter

Het hart van HAYWARD's HAYFLOW™ filterelement bestaat uit twee concentrische cilinders van hoge kwaliteit Extended Life HAYWARD filtermedia. Deze cilinders zijn gevormd met gebruik van een unieke lastechnologie om een bypass vrije las te verkrijgen. De diameter van de cilinder heeft dezelfde maat als een standaard filterzak, dus het vervangen in bestaande systemen is eenvoudig. Het HAYFLOW™ filterelement is voorzien van de HAYWARD gepatenteerde SENTINEL® afdichtingsring, die een positieve afdichting met de filterketel verzekert als bescherming tegen bypass van de procesvloeistof.

Hoe werkt het HAYFLOW™ element

De procesvloeistof stroomt binnen langs de openingen in de bovenste ring, verdeelt zich tussen de 2 concentrische filterlagen, vloeit er doorheen en stroomt weg via de uitlaat van de ketel. Net als bij een filterzak blijft het uitgefilterde materiaal achter binnenin het HAYFLOW™ element. Dit in tegenstelling tot een filterkaars, waar het residu van het gefiltreerde materiaal aan de buitenkant van de kaars blijft hangen, wat het uitwisselingsproces vrij gecompliceerd maakt.

Over het geheel genomen een betere keuze

Het wisselen van een HAYFLOW™ element is eigenlijk nog makkelijker dan bij een filterzak, omdat HAYFLOW's™ revolutionaire ontwerp slechts 25% van het volume aan restvloeistof vasthoudt in vergelijking tot een zelfde maat filterzak. Het lagere restvolume dat in het HAYFLOW™ element achterblijft, betekent dat er minder verkoopbaar product wordt weggegooid. Dit belangrijke voordeel kan over een langere tijd een behoorlijke kostenbesparing geven. HAYFLOW™ cilindervormige constructie geeft een sterkte die niet haalbaar is in soortgelijke producten. Het volledig gelaste filterelement past in de daarvoor geschikte steunkorf, waardoor het mogelijk is om de filter makkelijk en snel te vervangen. De nauwkeurige passing van filter en steunkorf levert een eenvoudige installatie en een zorgeloze prestatie. De combinatie van een volledige lassing en de stijfheid van een cilindrische geometrie geeft sterkte over het volledig bereik van verschildrukken. Het HAYFLOW™ element is altijd glad, steunt zonder kreukels of vouwen tegen de korfwand en garandeert zo een snelle en makkelijke plaatsing. Bedieningsdeskundigen willen vaak de productie van een batch niet onderbreken om een filterzak te moeten wisselen. Bij gebruik van HAYFLOW™ vinden systeemoperators tot wel 5 maal de levensduur in vergelijking tot dezelfde maat 02 filterzak en ervaren zo een vermindering van de bedrijfskosten. Gewoonlijk zijn zakfilters groter dan kaarsenfilters maar makkelijker te hanteren en veel voordeliger. HAYFLOW™ voegt het beste van beide systemen samen ... grote doorstroomcapaciteiten in compacte ketels, of een langere levensduur en minder wisselperioden. HAYFLOW™ combineert hoogefficiënte filtermedia, vergroot filteroppervlak, betere vuilvangcapaciteiten en een vermindering van het achterblijvende vloeistofvolume in één element. Al deze voordelen samen resulteren in een superieure filtratieprestatie.

De keuze is aan U

HAYWARD's HAYFLOW™ filterelement kan ingezet worden in een brede reeks van toepassingen door het gebruik van verschillende filtermedia. In principe kan elk lasbaar filtermedium gebruikt worden om een HAYFLOW element te construeren. Een meerlaagse constructie is ook mogelijk wanneer de toepassing dit verlangt. Door gebruik van melt blown polypropylene media zijn de HAYFLOW™ elementen ook leverbaar met hoge micron afscheidingsgradaties en selectieve absorptiekenmerken. De standaard HAYFLOW™ filterelementen zijn leverbaar in zowel polypropylene als polyester constructies. Deze twee materialen zijn zeer veelzijdig en zullen voldoen in de meeste toepassingen en over een breed bereik in temperaturen. HAYWARD gebruikt hoge kwaliteit extended life DURAGAF™-naaldvilt met superdunne vezels en hoge openporiën volumes voor een superieure prestatie. De polypropylene en polyester modellen hebben respectievelijk een SENTINEL® kraag in hetzelfde materiaal.

Makkelijke plaatsing van de HAYFLOW™ in bestaande zakfilterbehuizingen

Turbo effect in het afvangen van vaste deeltjes helpt om de levensduur van het element te verlengen

Hoofdkenmerken :

 • Hogere doorstroomcapaciteiten - kleinere, voordeligere ketels kunnen worden gebruikt
 • Tot vijf maal langere levensduur in vergelijking tot filterzakken
 • Vloeistofverliezen zijn maar 25% van een gelijkwaardige maat filterzak
 • SENTINEL® afdichtingsring en 100% gelaste constructie zonder bypass
 • Tot 35 maal meer effectiviteit dan standaard filterkaarsen
 • Laag drukverschil resulteert in laag energieverbruik van de pompen
 • Grote kosteneffectiviteit in vergelijking tot gelijkaardige systemen
 • Strakke cilindrische constructie
 • Makkelijk onderhoud met verminderde kosten
 • Makkelijk uitwisselbaar in bestaande filterketels

En... FILTERMAT's superieure ondersteuning, voor, tijdens en na plaatsing van het systeem.

De hedendaagse voordelen van HAYFLOW™

U kunt makkelijk overstappen van gewone zakfiltratie op het revolutionaire HAYFLOW™ filterelement. Bestaande zakfilterketels moeten alleen voorzien worden van een nieuwe HAYFLOW™ steunkorf voor een goede maatvoering met het HAYFLOW™ element. Er zijn geen gereedschappen, geen speciale voorzieningen of veranderingen nodig aan het filterhuis. U hoeft alleen maar de nieuwe korf te plaatsen en U bent klaar om gebruik te maken van alle voordelen die geboden worden met een HAYFLOW™ filtratiesysteem.

Bent U nog steeds niet zeker of HAYFLOW™ het juiste voor U is ?

Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen U aantonen hoe U geld kunt besparen en uw filtratieproces kunt verbeteren door HAYFLOW™ filterelementen te gebruiken.

Toepassingen

 • Automobielindustrie
 • Suikerproductie
 • Verf, coating, inkten, dispersies
 • Harsen
 • Water en afvalwaterbehandeling
 • Oplosmiddelen
 • Smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen
 • Op water en oplosmiddelen gebaseerde reinigers en onderdelenreinigingsmachines
 • Pulp en papier
 • Olie- en gasontginning en verwerking
 • Farmaceutisch
 • Voedingsmiddelindustrie
 • Chemische procesindustrie
 • Drinkwater, bier en wijn
 • Eetbare oliën
Product Code            
             
POXL
-
1
-
HAY
---
08L
Zakmateriaal
 
Micron maat µm
     
Verpakking
POXL : Polypropylene Extended Life naaldvilt  
1, 5, 10, 25, 50, 100 (POXL/PEXL)
 
Filter element HAYFLOW™
 
Elementen/doos : 8
PEXL : Polyester Extended Life naaldvilt  
128 (LCR)
 
dia. 180 mm x 700 mm lang
 
Doos maat L = large
LCR : LOFCLEAR™            

FILTERMAT UW BETROUWBARE PARTNER

Telefoon

+32-3-711.03.57 or +32-3-710.65.50

Fax +32-3-711.03.58 or +32-3-710.65.58
Adres Winninglaan 17, B-9140 Temse (Belgium)
Email info@filtermat.be
Website www.filtermat.be