Accessories bagfilters

 
English
Nederlands
 

OFFICIEEL EXCLUSIEF VERDELER
Originele HAYWARD® accessoires, gebruiksartikelen en onderdelen voor veiligheid en betrouwbaarheid.
De ruime keuze aan filterhuis accessoires van HAYWARD maakt het mogelijk om een behuizing naar wens te ontwerpen volgens de precieze eisen van uw toepassing, hoe complex of uniek die ook mogen zijn.
Accessoires kunnen worden gebruikt om producties of toepassingen op zichzelf te verbeteren. Bijvoorbeeld maken filterballonnen het verwisselen van de zakken makkelijker, LOFNETIC magneethouders verlengen de levensduur van de filterzak in toepassingen, waarin magnetische deeltjes aangetroffen worden.
Originele HAYWARD accessoires zijn een waardevolle toevoeging en werken gegarandeerd samen met uw HAYWARD filterhuizen als deel van een systeem dat de hoogste prestatie en betrouwbaarheid levert.

Steunkorven
Stevige, ge-electropolijste SS 316 geperforeerde plaat korven (inclusief bij filterhuizen) maken het mogelijk om filterzakken en HAYFLOW elementen te gebruiken tot een drukverschil van 3,5 bar. Leverbaar in alle standaard maten, passend in alle HAYWARD zakfilterhuizen. Speciaal ontworpen steunkorven, inclusief speciale constructies, zoals HASTELOY of E-CTFE (HALAR) gecoat zijn leverbaar. Standaard korven kunnen worden gebruikt in combinatie met adapter ringen als vervanging in andere type filterhuizen.

LOFNETIC magneten
Magneethouders worden geplaatst in de filterzak gedurende filtratie. Zij zijn een combinatie van een terugvloeisteun, waarbij in het midden één of meerdere magneetstaven geplaatst zijn. De levensduur van de filterzak wordt verlengd door het afvangen van magnetische deeltjes, zoals spanen en splinters, waarbij het neerslaan op het filterdoek wordt voorkomen. Zij houden ook kleiner magnetisch stof tegen bij gebruik van zakken met een grovere micron doorlaat. HAYWARD magneethouders zijn leverbaar in de maat 01 en 02 met de keuze uit één of twee magneet staven in ss 316 kokers.

Terugvloeisteun
Sterk aangeraden voor alle installaties, vereist voor sommige, verzekert de terugvloeisteun of "bag-lock" een juiste positionering van de filterzak in de korf en voorkomt het heen en weer "klappen" van de filterzak, wat veroorzaakt wordt door ongecontroleerde tegenstroom. De terugvloeisteun voorkomt het mogelijke scheuren van de zak. ACCUGAF™, PROGAF™ en LOFCLEAR™ 500 filterzakken benodigen in ieder geval een terugvloeisteun. Een speciaal nieuw kraagontwerp houdt het element stevig vast in de zak gedurende filtratie. Leverbaar in de maten 01 en 02.
 
Steunvoeten
In hoogte verstelbare steunvoeten worden standaard geleverd op 01 en 02 maat TOPLINE™ huizen en optioneel bij ECOLINE, FLOWLINE en SIDELINE huizen. Muurbevestigingen zijn ook leverbaar.

Filterballonnen
Het plaatsen van een filterballon in een filterzak vermindert de hoeveelheid restvloeistof in de filterzak en reduceert zo productverlies. Dit maakt het verwisselen van de filterzakken makkelijker en vermindert de noodzaak van kostbare op druk werkende aftapsystemen. Een speciaal nieuw kraagontwerp houdt de ballon stevig op zijn plaats in de filterzak. De maximale delta-P voor de ss 316 ballonnen is 16 bar. Leverbaar in de maten 01 en 02.

Manifold modules
HAYWARD standaard pijpmodulestukken zijn beschikbaar in ss 316. Met 90°-bochten, flens verloopstukken, geflensde T-stukken en geflensde manifolds kunnen makkelijk DUOLINE™ of MODULINE™ filterhuis versies gebouwd worden van FLOWLINE™, SIDELINE™ of TOPLINE™ maat 01 of 02 filterhuizen.

Adapters voor open filtratie
Te gebruiken in samenhang met SNAP-RING® filterzakken voor open valdruk filtersystemen. Adapters zijn leverbaar in ss 316 en polypropyleen met een 1,5" BSP draadaansluiting voor een druk tot 1,5 bar.

Afdichtingen en O-ringen
Als standaard worden de metalen HAYWARD filterhuizen voorzien van NBR O-ringen, kunststof huizen hebben FMP O-ringen. Andere materialen zijn optioneel leverbaar, zoals EPDM, FPM, FEP omkapseld FPM of Silicone rubber, evenals vlakke afdichtingen. Deze opties bieden vele mogelijkheden voor chemische en temperatuursbestendigheid in vele toepassingen.

Mesh strainerkorven
Zakfilterhuizen kunnen worden voorzien van met ss 316 gaas beklede korven om zo over te schakelen naar strainerfilters. Mesh strainerkorven zijn leverbaar in de vier standaard maten : 01, 02, 03 en 04 en in doorlaten van respectievelijk 25, 50, 100, 150, 250, 400 en 800 µm.

Diversen
Manometers, ontluchtingen, oogbouten, klemsluitingen, V-klemmen, centreerbouten, vlinderklep- en kogelafsluiters zijn leverbaar als accessoires voor de verschillende HAYWARD filterhuizen.

Zakaandrukringen
De diverse ECOLINE™, FLOWLINE™, SIDELINE™, POLYLINE™ en MAXILINE™ MBF filterhuizen zijn voorzien van verschillende filterzak aandrukringen (meegeleverd met het huis). Zij houden de filterzak gezekerd in de steunkorf, die op zijn beurt hierdoor ook juist wordt gepositioneerd in het huis.


FILTERMAT UW BETROUWBARE PARTNER


Filtermat filters

 

Telephone

+32-3-711.03.57 or +32-3-710.65.50

Fax

+32-3-711.03.58 or +32-3-710.65.58

Address

Winninglaan 17, B-9140 Temse (Belgium)

Email

info@filtermat.be

Website

www.filtermat.be